You are using an older browser version. Please use a supported version for the best MSN experience.

10 hundedyre spilproduktioner

Gamereactor logo Gamereactor 17/03/2017 Redaktionen

1. Destiny (2014)

© Gamereactor Omkring 3,5 milliarder kroner var Activisions storspil oppe på at have kostet, da det udkom i 2014. Savner du en idé om det pengebeløbs størrelse, kan vi fortælle, at eksempelvis filmen Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides kun kostede det halve. På trods af at den anses som en af nyere tids dyreste filmproduktioner. Den dyreste film i 2014 var Transformers: Age of Extinction, der kostede 1,2 milliarder.

2. Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009)

© Gamereactor Activisions skydespilsmastodont er populær. Det første Modern Warfare-spil står som lidt af et vendepunkt for serien, da det tog skyderierne fra Anden Verdenskrig og skiftede dem ud med moderne krigsførsel. Med Modern Warfare nåede serien nye højder salgsmæssigt, men det var heller ikke en billig fornøjelse at udvikle. Knap to milliarder kroner kostede den fornøjelse at udvikle.

3. Grand Theft Auto V (2013)

Rockstar sparrede ikke på noget i forbindelse med deres sandkassespil. Forarbejdet med spillet har været enormt. Således har udviklerhuset blandt andet rejst rundt i Los Angeles og fotograferet gader og stræder til brug i spillets Los Santos. Igen har prisen været knap to milliarder, til gengæld solgte spillet hele 11,2 millioner eksemplarer på de første 24 timer, og det sikrede Rockstar 4,5 milliarder i indtægter.

4. Final Fantasy VII (1997) 

© Gamereactor Det syvende Final Fantasy-spil har en helt speciel plads i mange gameres hjerter. Square Enix' populære rollespil kostede tilbage i 1997 omkring en milliard at producere. Alene i Japan solgte spillet 2,3 millioner eksemplarer på de første tre dage. En klassiker var født.

5. Star Wars: The Old Republic (2011)

Bioware sprang alle rammer med spilmatiseringen af Lucas' kendte stjernekrigsfortælling. Udviklerhuset ville være tro mod filmene, og det kostede. Halvanden milliard blev prisen på det enorme MMO-rollespil. Det var dog ikke en ubetinget succes, og i dag er det overgået til den såkaldte freemium-model, hvor man løbende betaler for ekstra indhold. 

6. Shenmue II (2001) 

© Gamereactor 1,23 milliarder blev der postet i efterfølgeren til Segas anderledes action/rollespil. På trods af at spillet høstede masser af anmelderroser både til Segas Dreamcast-konsol og Microsofts Xbox, udeblev successen. Det nåede aldrig tæt på at tjene pengene ind igen.

7. Grand Theft Auto IV (2008) 

Rockstars sandkassespil er en succes, og det tidligere udspil i serien præsterede også at sælge 3,6 millioner eksemplarer. Udgiveren Take-Two havde i 2008 godkendt et budget på 770 millioner kroner til de løjer. Det kræver næppe de store matematikfærdigheder at regne ud, at også det Rockstar-spil tjente sig selv hjem igen i årenes løb. 

8. Too Human (2008) 

© Gamereactor Den her gik det helt galt med. Spillet, der var tænkt til Sonys PlayStation, endte som en eksklusiv lanceringstitel til Microsofts konsol. Projektet tog så lang tid at udvikle, at det nåede at springe over hele to konsolgenerationer, mens budgettet sneg sig op på 766 millioner. Spillet floppede og udviklerne Silicon Knight måtte dreje nøglen om.

9. Max Payne 3 (2012)

Rockstar kan tydeligvis det med store budgetter. Deres noir-fyldte actionspil havde et budget på 750 millioner. Rockstar overtog udviklerarbejdet fra finske Remedy og selvom spillet fik masser af roser fra både presse og gamere, så tjente det ikke kronerne hjem igen. 

10. Red Dead Redemtion (2010) 

© Gamereactor Med listens sidste titel skal vi til det Vilde Vesten. Og atter engang kigge i retning mod Rockstar. Spillet var Red Dead Redemption, og budgettet på 750 millioner. I løbet af september 2011 havde spillet solgt hele 12,5 millioner eksemplarer. Vi håber stadig på en efterfølger eller et remake til denne generations hardware.

Tallene i artiklen er inflationsregulerede efter 2015 og omregnet fra amerikanske dollars. Kilde: Wikipedia.


Mere fra Gamereactor

image beaconimage beaconimage beacon