You are using an older browser version. Please use a supported version for the best MSN experience.

6 hårkurer du kan lage hjemme

HuffPost logo HuffPost 19/04/2017 Ashley Weatherford, The Cut

© (Photo: 2/Christopher Robbins/Corbis), Provided by The Huffington Post  Mange sverger til dyre hårkurbehandlinger hos frisøren eller frisørprodukter. Men det finnes mange rimeligere alternativer, som har blitt brukt av kvinner rundtom i verden i lang tid, til å gi håret glans og styrke. De fleste ingrediensene er vanlige produkter du har i kjøkkenskapet eller på badet.

1. Kokosnøttolje

© Photo: Studio R. Schmitz, Provided by The Huffington Post Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse - kokosolje har vært i vinden i flere år allerede, og det med god grunn. Oljen er svært næringsrik, og gjør underverker for slitt og tørt vinterhår. Men det er ikke nødvendig å gå til innkjøp av dyre frisørprodukter, bruk kokosoljen som også brukes i matlaging. Fås kjøpt i helsekostbutikker. Ta et par teskjeer og massèr inn i håret, fra omtrent midt på hårlengden og ut i tuppene. Vent i 20 minutter før du hopper i dusjen og skyller den godt ut med sjampo og balsam. Håret blir umiddelbart mykere og får mer glans. Gjenta et par ganger i måneden.

2. Epleedikk

© Photo: GARO/PHANIE, Provided by The Huffington Post Mange bruker epleedikk i salat, men den er utrolig nok veldig bra for håret ditt også. Edikken er rik på vitaminer og mineraler, og brukes etter sjampo og balsam. Bland én del epleedikk med seks deler vann i en gammel sjampoflaske og skyll gjennom håret. Edikken forsegler flising i hårstrået, gir glans og myker opp håret. Dersom du er skeptisk på grunn av den sterke lukten, frykt ikke, den forsvinner i løpet av få minutter.

3. Yoghurt

© Photo: 2/Mitch Hrdlicka, Provided by The Huffington Post For sprøtt og tørt hår gjør yoghurt vindundre. Den er proteinrik, hvilket beskytter mot varmepåkjenninger som rette- og krølltang, og sterk sommersol. Protein forsegler også fuktighet i hårstrået og reparerer fliser. Lag en kur av en halv kopp gresk yoghurt, en spiseskje smeltet sheasmør, deretter rør inn en spiseskje med melassesirup. Smør blandingen fra halve hårlengden og ut i tuppene. La det sitte i noen minutter, bruk deretter sjampo, ofte må det et par runder til før kuren er helt vasket ut av håret.

4. Øl

© Photo: Meagan Klementowski, Provided by The Huffington Post Det hadde du kanskje ikke trodd, men øl er sunt for håret da den inneholder masse hårforsterkende vitamin B. Bland en halv kopp øl med et egg, som bløtgjør håret, og to spiseskjeer epleedikk. Denne fordeles i hele håret og trenger å sitte i 30 minutter, og skylles ut med kaldt vann. Varmt vann gjør egget til eggerøre i håret, som er vanskelig å få ut.

5. Paracet

© hoto: Nathan Griffith, Provided by The Huffington Post Sliter du med flass, men liker ikke lukten av flassjampo? Da kan du faktisk ta to paracet-tabletter og knuse dem mellom to spiseskjeer. Bland pulveret i en dæsj vanlig sjampo, vask håret som vanlig, med balsam etterpå. Hovedingrediensen i Paracet er salisylsyre, som også er den aktive ingrediensen i flassjampoer. Med andre ord et velduftende alternativ til tradisjonell flassjampo.

6. Salt

Dersom du har veldig fett hår så bør du teste månedlig saltkur. Miks to spiseskjeer grovt salt med sjampo til en tjukk blanding. Massér dette inn i hodebunnen og ut i lengden - skrubb godt i cirka et minutt. Skyll ut og bruk balsam. Saltet fjerner oljen i hodebunnen og gir volum. Denne kuren er det rimelige alternativet til dyre sjøsaltkurer som brukes mot svært fett hår. Veldig viktig at behandlingen ikke brukes ofte, da vil den være skadelig for fuktigheten og glansen i håret.

Les flere saker om mote og skjønnhet hos MSN Livsstil!

More from Huffington Post

image beaconimage beaconimage beacon