Estás usando una versión más antigua del explorador. Usa una versión compatible para obtener la mejor experiencia en MSN.

Aprofundint

Logotipo de La Vanguardia La Vanguardia 03/06/2014 Jordi Miró

Normalment cada setmana, abans d’escollir des d’on us informarem, donem una volta per altres indrets per si hi hagués alguna notícia per mostrar-vos. La veritat és que aquestes voltes que donem sols ens han servit per afirmar que el gruix de les obres està concentrat al que serà en el seu moment la futura estació dela Sagrera.

Pel que fa al que no veiem, és a dir a sota terra, no podem saber on es concentren les feines, no les podem veure i això fa que no puguem dir si també s’està centrant la feina en algun lloc concret, de manera que per nosaltres la feina està als voltants del pont nou des del qual tenim una bona vista com tots sabeu.

Aquest cop hem pogut veure dues coses més que la setmana anterior no hi eren. En primer lloc tenim les ruïnes; fins fa poc semblava que ja estaven rebaixant el petit turó, deixant sols un racó on es veien unes parets o restes de cases. Avui hem vist que el turó s’ha quedat com estava, és com si haguessin tornat a posar la terra i tot tornés a estar igual.

Pujant pel pont per trobar una altre angle amb més visió ens trobem amb un petit triangle fet per el caixó d’accés lateral i el propi pont on també s’està excavant i ja es veuen restes de cases.

Observem per primera vegada una mena de carrer o camí amb molta claredat, encara que com no tenim una bona visió no ens atrevim a dir el que és però ho seguirem per veure que és allò.

Pel que fa al rebaix del que ja fa setmanes us informem, cada cop és més fons i no sembla que es vulguin aturar. Com que ho estan fent per segments, és ara quan més bé es veu la profunditat que estan agafant. Nosaltres creiem que ja havien arribat però pel que es veu encara continuen rebaixant. Hi ha llocs que hi pot haver ben bé uns10 metresde profunditat en relació a les vies del tren que ara funcionen.

A l’altre cantó del pont, és a dir mirant ala Trinitatpodem veure com ja hi ha dues filades de pilars units per una biga central, una d’elles ja està encofrada i han posat el morter, l’altre encara te l’encofrat pendent de posar-hi el morter.

Des de la nostra atalaia podem veure perfectament tres espais molt ben definits, un té forma triangular i està asfaltada, surt estreta de sota el pont i es va eixamplant cada cop més, mentre que les altres dues són una mena de caixons que ja estan coberts en bona mida, surten de sota terra i arriben a pla de carrer. Està clar que la seva utilitat no és la de que passin trens ja que són força estretes, segurament seran rampes d’accés per als usuaris i fent volar la imaginació creiem que es podria tractar d’un lloc amb cintes corredores perquè els usuaris no hagin de caminar tant.

La propera setmana anirem a un altre indret, ens acostarem a la zona dela Maquinistaa veure si allí també hi ha moviment o no.

Gestión anuncios
Gestión anuncios

Más de La Vanguardia

image beaconimage beaconimage beacon