Al utilizar este servicio y el contenido relacionado, aceptas el uso de cookies para análisis, contenido personalizado y publicidad.
Estás usando una versión más antigua del explorador. Usa una versión compatible para obtener la mejor experiencia en MSN.

Castells verds al cor d'Europa

La Vanguardia La Vanguardia 09/06/2014 Laia Colomé

Faltaven pocs minuts per les 12 i la Grand Place de Brussel·les ja estava força plena de catalans i alguns belgues. Estelades lligades a les esquenes i Castellers de Vilafranca enfaixats sota un sol que, més que a Brussel·les, et donava la sensació d'estar a ple més d'agost en alguna població catalana. Perquè aquest matí, més que un grup de visita a la capital d'Europa, ens sentíem com a casa, gràcies al caliu que els catalans i catalanes residents a Bèlgica ens han fet sentir en tot moment. A menys 5, ja teníem la pinya del tres de vuit a punt, esperant que fossin les 12 en punt perquè arreu d'Europa s'entonés el Toc de Castell per manifestar la voluntat de les catalanes i dels catalans de votar el proper 9 de novembre. El tres ha anat amunt i a la carregada la plaça ha explotat en aplaudiments. Ja amb el castell descarregat, 150 estelades s'han anat escampant per la plaça i, gairebé de forma improvisada, castellers i públic s'han donant les mans. La cadena d'estelades ha donat una volta sencera a la Gran Place i els grallers han entonat el Cant dels Segadors.

Després l'actuació ha continuat amb el quatre de vuit, el sis de set amb agulla i diversos pilars de quatre. A l'acabar-la, ens han arribat notícies de París, Londres, Ginebra, Berlín, Roma, Lisboa i la moguda a Barcelona i arreu de Catalunya. El Ferran Morillas, gran impulsar d'aquesta iniciativa d'Òmnium Cultural, eufòric ens ha explicat que tot havia anat sobre rodes i s'havia fet força soroll. Abraçades entre uns i altres, somriures i fotografies. Ja més relaxats, el Pere Almirall comentava: "Espero que tot això serveixi d'alguna cosa". I la resposta ràpida del Colomera, que sintetitzava el que tots teníem al cap: " I tant que servirà; tot serveix!". I és que les cares de la gent, tant dels castellers vinguts de Vilafranca com els catalans residents a Bèlgica, transmetien il·lusió i esperança, un somni col·lectiu a tocar.

Ja amb la faixa sota el braç i carrer avall per anar a fer uns pilars davant el Mennaken Pis, les imatges de l'actuació i tota la mobilització d'Òmnium Cultural et venien al cap i reafirmaven la convicció que votarem, i tant que ho farem!

Gestión anuncios
Gestión anuncios

Más de La Vanguardia

image beaconimage beaconimage beacon