Estás usando una versión más antigua del explorador. Usa una versión compatible para obtener la mejor experiencia en MSN.

Castells verds al cor d'Europa

Logotipo de La Vanguardia La Vanguardia 09/06/2014 Laia Colomé

Faltaven pocs minuts per les 12 i la Grand Place de Brussel·les ja estava força plena de catalans i alguns belgues. Estelades lligades a les esquenes i Castellers de Vilafranca enfaixats sota un sol que, més que a Brussel·les, et donava la sensació d'estar a ple més d'agost en alguna població catalana. Perquè aquest matí, més que un grup de visita a la capital d'Europa, ens sentíem com a casa, gràcies al caliu que els catalans i catalanes residents a Bèlgica ens han fet sentir en tot moment. A menys 5, ja teníem la pinya del tres de vuit a punt, esperant que fossin les 12 en punt perquè arreu d'Europa s'entonés el Toc de Castell per manifestar la voluntat de les catalanes i dels catalans de votar el proper 9 de novembre. El tres ha anat amunt i a la carregada la plaça ha explotat en aplaudiments. Ja amb el castell descarregat, 150 estelades s'han anat escampant per la plaça i, gairebé de forma improvisada, castellers i públic s'han donant les mans. La cadena d'estelades ha donat una volta sencera a la Gran Place i els grallers han entonat el Cant dels Segadors.

Després l'actuació ha continuat amb el quatre de vuit, el sis de set amb agulla i diversos pilars de quatre. A l'acabar-la, ens han arribat notícies de París, Londres, Ginebra, Berlín, Roma, Lisboa i la moguda a Barcelona i arreu de Catalunya. El Ferran Morillas, gran impulsar d'aquesta iniciativa d'Òmnium Cultural, eufòric ens ha explicat que tot havia anat sobre rodes i s'havia fet força soroll. Abraçades entre uns i altres, somriures i fotografies. Ja més relaxats, el Pere Almirall comentava: "Espero que tot això serveixi d'alguna cosa". I la resposta ràpida del Colomera, que sintetitzava el que tots teníem al cap: " I tant que servirà; tot serveix!". I és que les cares de la gent, tant dels castellers vinguts de Vilafranca com els catalans residents a Bèlgica, transmetien il·lusió i esperança, un somni col·lectiu a tocar.

Ja amb la faixa sota el braç i carrer avall per anar a fer uns pilars davant el Mennaken Pis, les imatges de l'actuació i tota la mobilització d'Òmnium Cultural et venien al cap i reafirmaven la convicció que votarem, i tant que ho farem!

Gestión anuncios
Gestión anuncios

Más de La Vanguardia

image beaconimage beaconimage beacon