Al utilizar este servicio y el contenido relacionado, aceptas el uso de cookies para análisis, contenido personalizado y publicidad.
Estás usando una versión más antigua del explorador. Usa una versión compatible para obtener la mejor experiencia en MSN.

Dues tripletes a l'aniversari dels Minyons de l'Arboç

Logotipo de La Vanguardia La Vanguardia 15/06/2014 Albert Mercadé

L’Arboç, un poble acostumat als grans castells, ha estat l’escenari, aquest dissabte a la tarda, de la millor diada del que portem de temporada. La culpa, de la Colla Vella –una habitual d’aquesta diada, amb nou participacions en les 11 edicions en que s’ha celebrat– i dels Castellers de Vilafranca, uns debutants a la diada però que sempre són garantia d’espectacle. Completaven el cartell els Bordegassos de Vilanova i els amfitrions.

Verds i Rosats van de tripletes a la vilafranquina

Una diada on hi coincideixin vallencs i vilafranquins sempre és presagi de bons castells. I aquest dissabte a la tarda, a l’Arboç, no podia ser menys i tots dos han ensenyat al món casteller les dues primeres tripletes de l’any. Els encarregats de picar primer han estat els Castellers de Vilafranca, que han obert la diada amb el tres de nou folrat, el tercer de la temporada. Ha estat en segona ronda quan han afrontat l’estrena del quatre de nou folrat, tancant l’actuació amb el quatre de vuit amb l’agulla i el pilar de set amb folre, l’encarregat de posar la única diferència respecte als resultats de la Colla Vella. Els Verds tornen a actuar aquest diumenge al matí a Berga, on podrien repetir els registres d’aquest dissabte a l’Arboç.

I també de tripleta ha anat la cosa pels de la camisa rosada. Els del Manel Urbano, que ja havien estrenat el tres de nou folrat a la diada accidentada de La Selva del Camp, també han escollit la històrica plaça de l’Arboç per tornar-hi amb el tres de nou i estrenar el primer quatre folrat del curs. Els vallencs també han tancat la diada amb el quatre de vuit amb el pilar i, en el seu cas, amb el pilar de sis. D’aquí deu dies arriba Sant Joan, patró de la capital de l’Alt Camp, i els del Portal Nou hi arriben en un estat de forma que fa preveure una gran jornada castellera a la Plaça del Blat.

Bordegassos i Minyons de l’Arboç hi posen els castells de set

Els darrers convidats han estat els Bordegassos de Vilanova. Els de la camisa groc terrós, que arribaven després d’actuar a Roma el cap de setmana passat dins la jornada per reclamar el dret a decidir per a Catalunya, han decidit posposar el seu salt a la gama de vuit i han apostat per seguir consolidant la gamma alta de set, aquest cop amb el cinc de set i el quatre amb agulla. Per tancar la diada han escollit el setè quatre de set de l’any.

Per la seva banda, els amfitrions havien reservat per la seva diada l’estrena del set de set, que ha estat el castell més valuós dels de la camisa vermella. Per completar la seva actuació han descarregat els dos castells bàsics de set.

Gestión anuncios
Gestión anuncios

Más de La Vanguardia

image beaconimage beaconimage beacon