Al utilizar este servicio y el contenido relacionado, aceptas el uso de cookies para análisis, contenido personalizado y publicidad.
Estás usando una versión más antigua del explorador. Usa una versión compatible para obtener la mejor experiencia en MSN.

Els Nyerros completen els dos bàsics de set

Logotipo de La Vanguardia La Vanguardia 16/06/2014 null

Manlleu. (Redacció).- La festa major del barri de l’Erm, a Manlleu, va ser l’escenari triat pels Nyerros de la Plana diumenge per tornar a descarregar el tres i el quatre de set en una mateixa actuació, un fet que segons la base de dades de la Coordinadora i la Colla Jove no aconseguien des del 2007, quan van assolir la diada més exitosa dels últims deu anys a la festa major del Figaró. Els han acompanyat els Tirallongues de Manresa i els Castellers de l’Alt Maresme.

La diada del barri de l’Erm ha servit a la colla local per recuperar varis castells i per tornar a donar la imatge que havien lluit a inicis del segle, quan fins i tot havien arribat a intentar el quatre de set amb agulla o el dos de set. La plaça del Mercat de Manlleu ha tornat a veure la colla local iniciar l’actuació caminant un pilar de quatre. Després d’una segona ronda de pilars, els Nyerros han iniciat la seva actuació descarregant el segon quatre de sis amb agulla de la temporada. Al segon torn arribava un dels plats forts de la jornada, el quatre de set. En un primer intent, el castell s’ha deformat excessivament i s’ha hagut de desmuntar per precaució però a la segona temptativa l’han fet realitat. Millor de mides, el quatre s’ha alçat bé fins a la sortida de l’enxaneta, quan s’han notat els nervis i s’ha hagut de treballar de valent per a completar-lo. A tercera ronda el tres de set ha permès a la colla de la camisa gris boira tornar a gaudir dels castells, l’han lluitat fins a descarregat-lo. Els Nyerros no coronaven el tres des del 2012 i no el descarregaven en els últims cinc anys.

Els Tirallongues de Manresa han tornat a exhibir sense dificultats tres castells de la gamma alta de sis a l’espera de tornar a dibuixar les aletes de les construccions de set pisos, que enguany estan bastint en comptades ocasions. Han començat la seva actuació amb el tres de sis amb agulla. Han completat el dos de sis amb un tronc lleuger i han finalitzat la seva exhibició descarregant un ràpid i seré tres de sis. Tant al mes d’abril com al maig, els Tirallongues han aconseguit completar una diada amb castells de set pisos i de ben segur intentaran tancar el mes en curs exhibint de nou els seus millors castells.

Els Castellers de l’Alt Maresme han iniciat la seva actuació descarregant el setè tres de sis amb agulla de l’any. A segona ronda han seguit rodant una altre construcció de la gamma alta de sis, el quatre amb agulla que, tot i estirar-se una mica de mides no els ha comportat cap problema. Han tancat la seva actuació amb el quatre de sis, repetint així una de les seves millors actuacions i consolidant una gamma que se’ls comença a fer petita.

A la ronda de pilars, els Tirallongues de Manresa han completat amb veterania l’espadat de cinc pisos. Els Castellers de l’Alt Maresme s’han decantat per alçar dos pilar de quatre de forma simultània, mentre que la colla local s’ha tornat a exhibir portant a plaça el vano de cinc.

Gestión anuncios
Gestión anuncios

Más de La Vanguardia

image beaconimage beaconimage beacon