Estás usando una versión más antigua del explorador. Usa una versión compatible para obtener la mejor experiencia en MSN.

Els verds confirmen el seu nivell a Sants

Logotipo de La Vanguardia La Vanguardia 01/06/2014 Vicenç Garcia

Tot i l’amenaça constant de pluja a Barcelona durant el migdia i primera hora de la tarda de dissabte, el cel a Sants s’ha destapat just a temps de celebrar la diada castellera de la Firentitats, al vell mig del carrer de la Creu. Els Castellers de Vilafranca han aprofitat la jornada de dissabte per confirmar el nivell assolit fa quinze dies a la diada de Fires mentre que els Castellers de Sants han volgut fer una passa endavant i estrenar el cinc de vuit. Tant el Castellers de Sant Cugat com els del Poble Sec han segellat registres de set pisos d’entre els que cal destacar el dos de set i el tres aixecat per sota dels Bandarres.

Els amfitrions han estat els encarregats d’iniciar l’actuació i ho han fet amb el seu millor castell, l’estrena del cinc de vuit. La colla barcelonina l’havia treballat amb intensitat per treure-li la pols a la diada de la festa major de maig de Badalona però finalment no va arribar a temps. Al carrer de la Creu la catedral grisa ha mostrat dues cares, la més amable durant la carregada i la confirmació del treball fet a assaig en el descens. El castell ha començat a brandar en els moments culminants i han hagut de serrar les dents, sobretot a l’estructura del dos, per evitar un mal major. A partir d’aquest moment, la diada ha estat rodona pels Castellers de Sants que s’han exhibit amb un dos de vuit folrat de molta precisió i un tres de vuit que ja reclama un pis més.

Les colles més afectades per la incertesa de la pluja han estat, com és habitual, les que s’havien de desplaçar fins a Barcelona. Als Castellers de Vilafranca els han mancat un grapat de camises per poder dur a plaça el quatre de nou però en cap moment això ha servit per deslluir la seva exhibició. Els verds han començat la jornada descarregant el quatre de vuit amb agulla. Si bé l’estructura exterior ha quedat desquadrada d’inici, el castell no ha mostrat cap dificultat per la colla del Penedès. Han guardat el tres de nou amb folre per al segon tron i han tornat a demostrar que estan preparats per seguir fent passes endavant, completant-lo sense complicacions. Han descarregat el segon cinc de vuit de la seva temporada a tercera ronda i han repetit també amb el pilar de set folrat.

Tocats d’ànims, els Castellers de Sant Cugat han descartat el quatre de vuit que havien anunciat per la falta d’algunes peces importants i han hagut de rebaixar molt les seves pretensions amb l’absència del seu pom de dalt titular. Un esglaó per sota de les seves possibilitats, han iniciat l’actuació descarregant un tres de set de postal, carregat de cares llargues. A segona ronda han atacat el seu castell més important, el cinc de set, que tot i deixar les estructures del tres i del dos un pèl separades han pogut completar sense complicacions. Han arrodonit la seva actuació amb el quatre de set amb agulla i han tornat a casa amb un regust agredolç que segur que els servirà mirar endavant amb determinació.

Els Castellers del Poble Sec han posat totes les cartes sobre la taula aprofitant un cop més una diada a Barcelona per demostrar el seu potencial. Han descarregat el cinc de set sense problemes a primera ronda i han plantat cara al segon dos de set de l’any amb el caràcter d’una colla que en suma molts durant l’any. Sense gaires nervis i amb l’ascens una mica brusc de la petita enxaneta, els Bandarres han fet via com si el dos de set fos un castell qualsevol. Han deixat pel final el tercer tres de set aixecat per sota que ha acabat sent l’únic que els ha fet suar de valent. En un primer intent el tres ha cedit mentre s’aixecava el pis de segons. Tot i les dificultats, s’han refet i hi han tornat, lluitant fins al final d’una manera èpica en el mateix punt en el que el primer havia presentat dificultats. Al final, l’esforç dels Bandarres s’ha vist recompensat i ha estat un dels castells més aplaudits de l’actuació.

Gestión anuncios
Gestión anuncios

Más de La Vanguardia

image beaconimage beaconimage beacon