Al utilizar este servicio y el contenido relacionado, aceptas el uso de cookies para análisis, contenido personalizado y publicidad.
Estás usando una versión más antigua del explorador. Usa una versión compatible para obtener la mejor experiencia en MSN.

Ensenyar anglès o comunicació audiovisual parlant de castells

Logotipo de La Vanguardia La Vanguardia 04/06/2014 Vicenç Garcia

El grup de treball del projecte Els castells a l’escola va presentar, el passat 31 de maig, a la Jornada Escola i Patrimoni Immaterial de la Humanitat realitzada a Tarragona, els primers materials que serviran per apropar el fet casteller a les escoles per mitjà dels temaris oficials de diferents assignatures d’educació infantil, primària i secundària. Se n’ha destacat un vocabulari essencial casteller anglès-català però també s’han preparat unitats didàctiques de comunicació audiovisual, literatura i ciències socials.

Quan encara no s’ha acabat el període previst, el grup de treball del projecte ha presentat ja diferents propostes que poden ser consultades al blog que l’equip ha impulsat a la xarxa. Així doncs s’ha presentat el següent material:

-Equip Anàlisi de Recursos: Material per a l’aula, una recopilació anotada de material didàctic sobre el fet casteller imprès i/o 2.0, maletes pedagògiques, llibres de literatura infantil i juvenil, documentals en DVD i programes específics de Televisió de Catalunya.

-Valors Infantil i Primària + Valors Secundària: Els valors del fet casteller. Material de treball, que recull tres propostes de projectes presentades i pendents de desenvolupament.

-Comunicació audiovisual: Unitat Didàctica, generada per un dels seus membres.

-Literatura i Socials: Fitxes didàctiques, com a mostra ja desenvolupada del treball encara en curs.

-Anglès. Vocabulari essencial casteller Anglès-Català, finalitzat i revisat pel Departament específic de la URV: Comunicació audiovisual: Unitat Didàctica, generada per un dels seus membres.

De cara al proper curs, el grup de treball tornara a obrir-se perquè s’hi puguin unir més docents amb l’objectiu de treballar materials en relació a l’educació física que podrien treballar aspectes com l’equilibri, la força, l’agilitat o la coordinació de moviments. La vessant matemàtica o física podria ser un altre grup de treball.

Si bé l’experiència ha estat molt positiva pel que fa a la qualitat del material generat, els coordinadors del projecte han detectat la necessitat de fer alguns canvis que podrien suposar la presencialitat en alguns dels equips de treball que fins ara realitzaven les seves tasques online.

Gestión anuncios
Gestión anuncios

Más de La Vanguardia

image beaconimage beaconimage beacon