Al utilizar este servicio y el contenido relacionado, aceptas el uso de cookies para análisis, contenido personalizado y publicidad.
Estás usando una versión más antigua del explorador. Usa una versión compatible para obtener la mejor experiencia en MSN.

Ginebra, Berlín i Roma s'alcen a ritme del toc de castell

Logotipo de La Vanguardia La Vanguardia 09/06/2014 Albert Mercadé

Més de 5.000 castellers han inundat, aquest cap de setmana, les principals capitals europees, així com gran part del territori arreu dels Països Catalans. Davant la seu de es Nacions Unides –i de tants altres organismes internacionals–, a la Place des Nations, hi hem pogut veure un cinc de set aixecat pels Xiquets de Reus. Els de la camisa avellana, a més a més, l’han acompanyat del quatre de set i el quatre amb l’agulla.

Els encarregats de traduir el missatge a l’alemany han estat els Xics de Granollers. Amb un cinc de set al bell mig de la mítica Alexanderplatz i sota els peus del Rellotge Mundial, els del Vallès Oriental han aixecat un cinc de set davant d’aproximadament unes 300 persones que gaudien d’aquest paisatge tan poc freqüent en terres alemanyes. A Berlín, però, els castells només s’han endut la meitat del protagonisme, ja que hi havia un altre focus mediàtic que captava bona part dels objectius de les càmeres fotogràfiques: l’entrenador del Bayern de Munic, Pep Guardiola, que ha apadrinat l’acte i ha estat l’encarregat de llegir el manifest.

Una mica més al sud, a la Piazza Garibaldi de Roma, el protagonisme era per les camises de color groc terrós dels Bordegassos de Vilanova. A la capital italiana, i al costat d’una pancarta on s’hi podia llegir I Catalani vogliono votare, els vilanovins hi han descarregat el tres i el quatre de set. En definitiva, un dia de clam per la democràcia a ritme de toc de castell.

Gestión anuncios
Gestión anuncios

Más de La Vanguardia

image beaconimage beaconimage beacon