Estás usando una versión más antigua del explorador. Usa una versión compatible para obtener la mejor experiencia en MSN.

La Joves torna a portar els nou pisos al Pati

Logotipo de La Vanguardia La Vanguardia 15/06/2014 Albert Mercadé

Sovint, dins les converses castelleres, s’escolta la sentència que “la temporada comença per Sant Joan”. Aquesta afirmació, centrada en el calendari de l’anomenada zona tradicional pren especial rellevància a Valls, on per les festes de Sant Joan –patró de la ciutat i amfitrió de la Festa Major d’estiu de la capital de l’Alt Camp– es pot presenciar el primer cara a cara de l’any entre les dues colles de la ciutat. Per a la Colla Joves, però, aquesta afirmació queda cada cop més desfasada. I és que ja fa uns anys que la diada de l’aniversari el seu local, a la Plaça del Pati, s’ha convertit en l’escenari perfecte per escalfar motors de cara a la primera cita de l’any a la Plaça del Blat.

I aquest dissabte a la tarda, i tal i com ja havien fet les dues darreres temporades, ha estat el dia i el moment escollit per la Colla Joves per intentar el primer castell de nou de la temporada, aquest cop en forma de quatre de nou folrat. A diferència dels dos darrers anys, on l’estrena –primer del tres i l’any passat del quatre– havia fet llenya després de l’aleta, aquest cop els vallencs han tirat d’ofici per apuntar-se el primer castell de nou de la temporada.

Una estrena que han completat amb la consolidació de dues construccions que ja vam poder veure fa quinze dies al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau: el dos de vuit folrat, amb l que han encetat l’actuació, i el quatre de vuit amb el pilar en darrera ronda. Amb aquesta diada, els de la camisa vermella posen les bases per fer ja un nou salt qualitatiu d’aquí a deu dies, amb la doble actuació de la Festa Major de Sant Joan.

Nens i Moixiganguers arriben al Pati amb el carro gros

En aquesta ocasió, els encarregats d’acompanyar als amfitrions a la diada de l’aniversari del local han estat els Nens del Vendrell i els Moixiganguers d’Igualada. Els primers, que arribaven a Valls després d’estrenar la tripleta de vuit la setmana passada a la seva Plaça Vella, han hagut de rebaixar pretensions aquesta setmana i “conformar-se” descarregant un nou quatre de vuit –el cinquè ja del que portem de curs–. El carro gros vendrellenc ha anat acompanyat per dos castells de set: el tres i el quatre de set amb l’agulla.


Els igualadins, per la seva banda, han trobat en la Plaça del Pati vallenca l’escenari ideal per estrenar la categoria de vuit. Després que el quatre de vuit que van tirar ara farà dos mesos, en la diada del seu aniversari, els quedés en intent, no l’havíem pogut tornar a veure a plaça fins aquest dissabte a Valls. El resultat, aquest cop, ha estat força diferent i els de la capital de l’Anoia l’han pogut completar amb èxit. Per tancar una diada rodona, els del Jordi Moreno han sumat dos castells més de la gamma alta de set, el dos i el set de set –quart i tercer de l’any respectivament–.

Gestión anuncios
Gestión anuncios

Más de La Vanguardia

image beaconimage beaconimage beacon