Estás usando una versión más antigua del explorador. Usa una versión compatible para obtener la mejor experiencia en MSN.

La taxa turística finança projectes de promoció de la ciutat

Logotipo de La Vanguardia La Vanguardia 16/06/2014 null

Barcelona. (Redacció).- La ciutat de Barcelona invertirà 499.364 euros a l’impuls d’un nou paquet de projectes municipals en matèria de turisme que es finançaran amb el Fons de Foment del Turisme de la Generalitat, provinent de l’impost sobre estades en establiments turístics. Les mesures que es tiraran endavant amb aquests recursos tenen per objectiu l’impuls del turisme sostenible, responsable i de qualitat, així com el desenvolupament d’infraestructures i el foment de nous productes pensats per millorar l’experiència del visitant.

Així, en col·laboració amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i els de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), s’implantaran senyals direccionals a la xarxa de transport públic de la ciutat per donar a conèixer els punts d’interès turístic destacats en els Plans de Turisme de Districte impulsats per l’Ajuntament. Aquest projecte compta amb 72.600€ de pressupost.

També amb l’objectiu d’informar i apropar els visitants a aquelles zones, monuments i equipaments susceptibles d’interès, s’invertirà un total de 44.320€ en la senyalització turística de vianants dels districtes de l’Eixample, Nou Barris, Sant Martí, Sant Andreu, Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi. Els indicadors aniran en sintonia amb els plans de turisme específics que ha elaborat cadascun dels districtes per posar en valor els seus atractius i esponjar el turisme del centre de la ciutat.

Un total de 64.000€ serviran per posar en marxa una oficina turística virtual, consistent en una base de dades consultable a partir de pantalles tàctils en què s’oferirà informació digital per posar en valor la identitat de cada barri i els secrets amagats per tot el territori. Per fer-ho, s’instal·laran les tres primeres pantalles a l’Oficina d’Informació Turística de la plaça Catalunya, a sala annexa de l’Ajuntament de Barcelona del carrer de la Ciutat i al recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau. Aquesta serà una primera fase d’implantació d’aquest model, que, un cop avaluat i experimentat, s’estendrà a altres espais informatius de Barcelona.

Projecció de la marca de ciutat i noves tecnologies

Pel que fa a iniciatives de projecció internacional de la ciutat, s’edita la Revista Barcelovers -132.072€-, que es distribueix als hotels, fires, congressos i grans esdeveniments per difondre l’activitat turística i econòmica de la ciutat i projectar la marca Barcelona arreu del món. A més, s’habilitarà un nou entorn virtual -17.485€- en una web on es comunicarà l’oferta formativa d’estiu de les universitats i centres d’educació superior de Barcelona, amb informació de la pròpia ciutat, les activitats que se celebren durant aquest període de l’any i els programes formatius disponibles.

En l’àmbit de les noves tecnologies, es preveu destinar 51.232€ al desenvolupament d’una aplicació per a dispositius mòbils que promocioni les rutes turístiques dels districtes. Oferirà funcionalitats com geolocalització i informació textual i multimèdia dels punts d’interès turístic i establiments comercials i de restauració. A banda, la tecnologia mòbil s’incorporarà en l’actual Ruta del Modernisme per donar a conèixer d’una manera diferent l’actiu patrimonial de la ciutat, a través d’un joc interactiu en què els usuaris descobriran, a base de pistes, curiositats relacionades amb l’element que visiten. El pressupost és de 36.300€.

Captació de mercats internacionals

Dos projectes més tenen a veure amb la captació i retenció de mercats internacionals. Un d’ells, amb una aportació municipal de 50.000€, és l’organització de la Seatrade Med Cruise Convention, la fira de professionals del sector dels creuers més prestigiosa d’Europa, que se celebrarà del 16 al 18 de setembre per mantenir el lideratge internacional de Barcelona en aquest àmbit. El segon consisteix en una acció comunicativa global basada en una web i una aplicació mòbil que ofereixin informació d’acollida als diferents perfils de visitants de la ciutat, agrupada per àmbits temàtics com allotjament, estudis i viure a Barcelona. Suposarà un total de 31.355€.

L’impost sobre les estades en establiments turístics va entrar en vigor el novembre de 2012. Des d’aleshores, i fins al desembre de 2013, Barcelona ha recaptat un total de 7 milions d’euros en concepte d’aquesta taxa. D’aquests, l’Ajuntament en gestiona la meitat -3,5 milions-, i la resta es transfereixen a Turisme de Barcelona per dur a terme accions de promoció internacional.

El consistori, d’aquests 3,5 milions rebuts, ja n’ha destinat un total de 3,2 a projectes vinculats a desconcentrar l’activitat turística de la ciutat i posar en marxa els plans de turisme de districte. Tot plegat, amb l’objectiu de repartir a tots els districtes la riquesa que generen els visitants i trobar un punt d’equilibri entre la seva activitat i la convivència, a més d’aconseguir una millor experiència per als turistes.

Gestión anuncios
Gestión anuncios

Más de La Vanguardia

image beaconimage beaconimage beacon