Estás usando una versión más antigua del explorador. Usa una versión compatible para obtener la mejor experiencia en MSN.

La torre Eiffel, amb filtre rosat

Logotipo de La Vanguardia La Vanguardia 09/06/2014 Ona Gibert

Amb la faixa sota el braç, prop de 180 castellers de la Colla Vella dels Xiquets de Valls han sortit de bon matí de l’hotel on s’allotgen per dirigir-se als Camps de Mart de París. Encara es respirava el bon ambient de la vetllada que els membres del Casal Català de París els van oferir aquest dissabte a la nit.
Un cop situats i enfaixats, els castellers han encetat la cercavila al voltant dels Camps de Mart, mentre la zona s’anava omplint de curiosos i de catalans engrescats amb la causa. Tot seguit, i per anar fent boca, la colla ha alçat un quatre de set que ha fet augmentar l’expectació a plaça. A les 12 en punt, la Colla Vella alçava un sòlid quatre de vuit amb la Torre Eiffel de fons entre aplaudiments i cares que reflectien la il·lusió d’un poble.

Acte seguit, la representant del Casal Català de París ha encetat la ronda de parlaments, seguida de la intervenció de Judit París, membre de l’Assemblea Nacional Catalana, i de la de Jordi Ferré, membre de la Junta Nacional d’Òmnium Cultural. Jordi Savall, músic i compositor, que ha apadrinat la colla en motiu de l’acte, l’ha seguit, just abans que la Delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a França posés punt i final als parlaments.

La Colla Vella, però, no n’ha tingut prou, i ha volgut obsequiar la ciutat de París amb un ampli ventall de castells. Per començar, la colla ha fet un dos de set amb figuereta, un tres de set aixecat per sota una mica nerviós i, en acabat, un pilar de cinc. La il·lusió de fer un castell a tocar de la Torre Eiffel, però, ha fet que els castellers es desplacessin uns metres per aconseguir la foto per molts desitjada; un tres de vuit de postal i un quatre de set amb el pilar han estat els protagonistes de les xarxes socials. L’actuació ha finalitzat amb un pilar de cinc girat, símbol d’agraïment a l’acollida del Casal Català a la ciutat i de les mostres de suport rebudes a plaça.

Gestión anuncios
Gestión anuncios

Más de La Vanguardia

image beaconimage beaconimage beacon