Estás usando una versión más antigua del explorador. Usa una versión compatible para obtener la mejor experiencia en MSN.

L'aplicació per pagar l'àrea verda i blava arriba al mig milió de tiquets digitals

Logotipo de La Vanguardia La Vanguardia 18/06/2014 null

Barcelona. (Redacció).- ApparkB és una aplicació mòbil gratuïta que suposa un mètode de pagament alternatiu, opcional i voluntari que coexisteix en paral·lel amb al sistema tradicional de parquímetres. L’app està disponible des del setembre de l’any passat i els ciutadans han pogut veure i comprovar els avantatges del servei. Els principals beneficis són el fet de poder pagar l’estacionament sense necessitat d’anar al parquímetre, la possibilitat de renovar el temps d’aparcament des de qualsevol lloc i pagar únicament pels minuts reals utilitzats pel servei.

Després de deu mesos en funcionament, aquesta app substitutiva dels parquímetres, ha arribat al mig milió de tiquets digitals. Aquesta xifra suposa el 5,68% del total de tiquets de les zones verda i blava. Per ara el servei s’ha utilitzat més en el pagament de l’àrea blava amb 394.000 tiquets, que en l’àrea verda, 101.000 tiquets.

Com descarregar l’aplicació

Per fer servir aquest sistema de pagament alternatiu, l’usuari s’ha de descarregar l’aplicació apparkB al seu telèfon intel·ligent i registrar-se. L’alta al sistema pot realitzar-se a través de la mateixa aplicació, o bé mitjançant el formulari de registre a la pàgina web www.areaverda.cat.

Fins els mes de juny s’han comptabilitzat 70.000 descarregues de l’aplicació (41.000 en mòbils amb sistema iOS, i 29.000 en sistema Android), i s’hi ha registrat prop de 39.000 usuaris.

Funcionament de ApparkB

Un cop al lloc de l’estacionament, l’usuari únicament ha d’indicar la matrícula del vehicle i el color de la plaça on aparca. El sistema localitza la seva posició mitjançant el GPS del mòbil i automàticament aplica la tarifa corresponent al tram on es troba estacionat. Fet això, l’usuari ha de confirmar l’estacionament mitjançant el botó “Start”, i quan vulgui treure el cotxe de l’aparcament haurà de finalitzar el servei activant “Stop” des del mateix mòbil.

Un cop acabat l’estacionament, a la pantalla de l’smartphone apareixen dades sobre l’operació realitzada: matrícula, temps d’inici, durada, import, tipus de tarifa i un número identificador.

El sistema apparkB ofereix als usuaris les màximes garanties d’ús. Els processos de comptatge de temps estan certificats per Catcert, i pel que fa al pagament amb targeta, és fàcil d’utilitzar i segur i acompleix amb l’ estàndard PCI DSS.

Gestión anuncios
Gestión anuncios

Más de La Vanguardia

image beaconimage beaconimage beacon