Al utilizar este servicio y el contenido relacionado, aceptas el uso de cookies para análisis, contenido personalizado y publicidad.
Estás usando una versión más antigua del explorador. Usa una versión compatible para obtener la mejor experiencia en MSN.

Més cel·luloide, és la guerra!

Logotipo de EL PAÍS EL PAÍS 05/06/2014 Jacinto Antón

Entre tanta abdicació i tant d’embolic a Can Vies gairebé se’ns passa l’aniversari del desembarcament de Normandia! Efectivament, demà divendres es compleixen 70 anys d’aquell 6 de juny de 1944, el Dia D, i el dia més llarg, que va canviar el destí d’Europa i del món. La joventut nord-americana i britànica, sense oblidar els canadencs i la resta d’aliats, va prendre a l’assalt el cel i les platges de Normandia i va iniciar l’alliberament de França i el final del III Reich. Per commemorar l’efemèride, els Aribau Multicines ens proposen un magnífic cicle de pel·lícules de guerra. En total, cinc dels títols més importants i populars del gènere, tots en versió original subtitulada.

FESTIVAL DE CINEMA BÈL·LIC

Aribau Multicines, Barcelona

De dijous 5 a dilluns 9

El Festival de Cinema Bèl·lic arrenca avui mateix (20.30 h ) amb Un puente lejano, de Richard Attenborough, una elecció curiosa, més enllà dels indubtables mèrits del film, ja que tot el que va sortir bé a Normandia el Dia D va ser una pífia en l’episodi que explica la pel·lícula, l’Operació Market Garden, l’intent de captura dels ponts sobre el Rin per envair Alemanya. Els paracaigudistes aliats que havien de prendre el pont d’Arnhem van anar a caure sobre dues divisions Panzer que estaven descansant a la localitat (cosa que no va ser precisament afortunada), mentre que un enorme embús va fer que les columnes de blindats que havien de córrer cap als ponts —molt llunyans— no aconseguissin arribar a temps per creuar-los (i socórrer els paracaigudistes). Sean Connery es va indignar en saber que Robert Redford, amb molt menys paper, cobrava molt més.

Pel mateix 6 de juny (20.30 h) els Aribau ofereixen Salvar al soldado Ryan, que inclou les millors escenes rodades (en una pel·lícula de ficció) sobre el desembarcament de Normandia, a l’inici —esgarrifós— del film. Mil extres, 30 dels quals amb amputacions, 11 milions de dòlars i un mes de rodatge són algunes de les xifres d’aquesta seqüència inicial. Què es pot dir de La gran evasión, el tercer film del cicle (dissabte 7, 20.30 h), una de les grans aventures de la Segona Guerra Mundial. Diverses de les seves escenes són immortals, com ara la fugida massiva pels túnels o el salt de Steve McQueen en motocicleta (que en realitat no era ell, pel risc, tot i que el van deixar interpretar un dels soldats alemanys amb motocicleta que el persegueix —és a dir que es va perseguir a si mateix), per no parlar de la música, el guant de beisbol i la neverrrra. Charles Bronson, que havia estat miner, va assessorar en l’excavació dels túnels. Diumenge (a les 18.30 h) es projectarà una altra pel·lícula d’antologia, El puente sobre el río Kwai, la gran pel·lícula sobre la bogeria militar, amb el coronel Nicholson decidint que, si cal fer un pont, es fa el millor, ves si no. Pel dilluns 9 de juny, els cinemes programen (18.30 h) una cinquena i última pel·lícula sorpresa. Quina serà? ¿Dónde está el frente?

Gestión anuncios
Gestión anuncios

Más de EL PAÍS

image beaconimage beaconimage beacon