Estás usando una versión más antigua del explorador. Usa una versión compatible para obtener la mejor experiencia en MSN.

Música i gastronomia a Pedralbes

Logotipo de La Vanguardia La Vanguardia 17/06/2014 Gemma Martí

Bona música, bona gastronomia i un entorn agradable són els tres trets d’identitat del Festival Jardins del Palau Reial de Pedralbes, un certamen molt jove –enguany celebra la segona edició– que té lloc a la ciutat fins al 10 de juliol. “Presentem una programació ‘de prestigi’, on la qualitat va per davant de les modes; en un marc incomparable i en part desconegut, com són els jardins de Pedralbes, i amb la possibilitat de gaudir d’una vetllada musical i gastronòmica de la mà dels germans Torres, guardonats amb una estrella Michelin”, explica el director del festival, Martín Pérez Lombarte.

Un cartell eclèctic

Músiques de diversos estils i procedències, “per poder arribar a tots els públics”, es poden escoltar aquests dies als jardins de Pedralbes. Si aquesta nit puja a l’escenari l’etern Raphael amb les seves cançons d’avui i de sempre, dijous ho farà Carla Bruni.
La cantautora francoitaliana, ex primera dama de França i ex model, actua per primera vegada a l’Estat espanyol on repassarà el seu repertori i presentarà el seu darrer i quart disc “Little french songs”.
D’altres estrelles de la cançó que estaran presents a Pedralbes són el mític George Benson i els immortals Simple Minds, Tom Jones, Paul Anka o Kevin Costner amb Modern West, entre altres, juntament amb grups més propers al punk com Blondie, o a l’indie folk com Russian Red.
Abans, però, ja han passat pels jardins del Palau Zubin Mehta amb l’orquestra del Maggio Musicale Fiorentino, Buika amb l’orquestra simfònica GIO rquestra John Newman.

Talent local

En aquesta segona edició, el festival també aposta pel talent local i organitza a l’escenari del village –de 20.30 a 22 hores– una programació on els espectadors podran descobrir la veu la música de Clara Luna, Maria Rodés, CyBee, Paquito Groove Band, Amélie Angebault Quartet, Maine Coon, Ausells o Màia, entre altres.

Gastronomia al palau

Aquells que vulguin combinar música i gastronomia tenen la possibilitat de fer un sopar degustació de la mà dels germans Javier i Sergio Torres a l’interior del palau, o bé optar per una proposta gastronòmica fresca en el mateix jardí, “un espai amb molts racons i espècies per descobrir”, destaca Pérez Lombarte.

Vessant social

Com en la primera edició, els organitzadors han optat per contractar joves del Casal dels Infants del Raval, alhora que comptaran amb la col·laboració del Centre d’Higiene Mental de les Corts.

Dia de la música als jardins

El Festival dels Jardins de Pedralbes celebrarà el Dia de la Música i l’arribada de l’estiu amb una trobada familiar aquest dissabte, dia 21, a partir de les 17 hores.
La programació musical anirà a càrrec de l’Orchestra Fireluche, l’Amélie Angebault Quartet i el Dj Miqui Puig. Al village, i pels diversos racons dels jardins, hi haurà tallers de cinema, ball, disfresses, ioga, composició musical amb iPads, manualitats, bombolles i contacontes, “tot per jugar i aprendre al voltant de la música i la natura”, apunta el director del festival, Martín Pérez Lombarte.
A més, també hi seran les Girafes de la companyia Xirriquiteula Teatre, que acompanyaran i guiaran els participants per les diferents activitats, i es podrà veure l’espectacle musical Maricastaña, dels Tirititeros de Binéfar.
La cloenda anirà a càrrec de l’espectacle Somnis d’Alícia, de la companyia Teatre Nu, que se submergeix en un univers oníric tot recreant
passatges de l’obra d’Alícia al país de les meravelles amb música composada especialment per Oriol Canals i Ricky Falkner.
“En uns jardins com aquests, calia fer una trobada musical per a tota la família”, explica Pérez Lombarte, qui destaca la rellevància de la música en el procés d’aprenentatge dels infants, “i és molt important que aquesta estigui present a les escoles, fet que avui perilla”, rebla el director del festival.
L’entrada a l’esdeveniment serà gratuïta per als menors de 13 anys, per als majors tindrà un cost de 8 euros (aforament limitat).

Gestión anuncios
Gestión anuncios

Más de La Vanguardia

image beaconimage beaconimage beacon