Al utilizar este servicio y el contenido relacionado, aceptas el uso de cookies para análisis, contenido personalizado y publicidad.
Estás usando una versión más antigua del explorador. Usa una versión compatible para obtener la mejor experiencia en MSN.

Moviment accelerat de terra

Logotipo de La Vanguardia La Vanguardia 27/05/2014 Jordi Miró
Moviment accelerat de terra © LaVanguardia.com Moviment accelerat de terra

Ens trobem un altre cop al mateix lloc, al pont nou. El motiu és molt senzill, es veu moviment a ambdós costats i tenim un dels pocs llocs des d’on podem veure-ho nosaltres i vosaltres en aquest videoblog.

No obstant, aquest cop ens centrarem en el cantó Llobregat, que és on s’està fent un rebaix molt gran. Com que el terreny a rebaixar és tan gran, no s’aprecia be la dimensió de la feina que s’està fent si no la comparem amb altres coses que ja teníem vistes. D’aquesta manera podem veure com al fons i quasi tocant al pont de Calatrava hi ha una mena de túnel que fins ara es veia baix, ara en anar rebaixant podem veure que cada cop és més alt, és com si sortís de la terra.

Per allí veiem passar els camions, un darrera l’altre carregats de terra, pugen per una mena de rampa i allí s’incorporen a la ronda de Sant Martí. No sabem fins a quina profunditat rebaixaran, però a tocar de les vies que hi ha ara podem veure llocs on l’alçada és de ben bé de vuit metres, encara que com que l’explanada a rebaixar és tan gran, no es nota gaire.

Normalment nosaltres gravem el capítol setmanal en dissabte. Quan tot està aturat per descans us podem ensenyar el que s’ha fet, però en comptades ocasions us hem pogut ensenyar el moviment. Doncs bé, aquest cop, tot i ser dissabte hem vist gent treballant i excavadores agafant la terra per carregar-la als camions que surten en fila pel túnel.

Al cantó de mar, fregant la ronda de Sant Martí podem veure una mena d’estructures en forma de calaix que encara no endevinem, creiem que serà el túnel d’accés per a vehicles però encara no en veiem la forma.

Per últim, tocant al pont des d’on som ara mateix veiem les ruïnes. Pel que es veu, estan enderrocant aquell sector, sembla que ja han tret les restes importants i estan tapant i rebaixant el lloc. Sols queda un racó just on abans hi havia el pont del Treball Digne, on encara es poden veure restes de parets i carrers. També veiem llocs on sembla haver-hi restes de mosaics o això és el que ens sembla a nosaltres.

Per tal que pugueu veure una altre perspectiva del que us expliquem, ens hem adreçat al mig del pont, just a sota de les vies. Des d’allí es pot veure una mica més el lloc on estan treballant, no es veu la profunditat però podem veure que encara no és pla del tot.

Al cantó de Besos, lloc des d‘on hem estat informant-vos els últims dos capítols, la cosa tampoc ha estat aturada, però això  ho veurem la propera setmana ja que d’aquesta manera veurem més coses. Sigui com sigui, el cas és que ara sí que estem veien moviment. Setmana rere setmana som testimonis d’activitat nova, activitat que fins fa poc era quasi nul·la. També ens aproparem a altres indrets per veure si aquest ritme nou és a tota la zona o sols en aquest sector.

Gestión anuncios
Gestión anuncios

Más de La Vanguardia

image beaconimage beaconimage beacon