Estás usando una versión más antigua del explorador. Usa una versión compatible para obtener la mejor experiencia en MSN.

Neixen els 'Bons Compromís' per fomentar la contractació de 1.340 persones

Logotipo de La Vanguardia La Vanguardia 17/06/2014 null

Barcelona. (Redacció).-Els Bons Compromís és una important iniciativa innovadora que té per objectiu impulsar la creació d’ocupació a la ciutat mitjançant ajuts econòmics a les empreses de l’àrea metropolitana de Barcelona compromeses amb la generació i manteniment de llocs de treball i la formació dels seus empleats. Amb aquesta mesura, el Govern municipal incentivarà la contractació de 1.340 persones residents a la ciutat que estiguin en situació d’atur i tinguin un difícil accés al mercat laboral amb la dotació d’un pressupost total de 22 milions d’euros.

El programa vol lluitar contra l’atur i construir els escenaris adequats per crear ocupació i facilitar el creixement econòmic. En aquest sentit, els Bons Compromís pretenen millorar les possibilitats de trobar feina dels ciutadans de Barcelona que no en tenen, ja que els treballadors contractats no només s’activaran professionalment i sumaran més experiència laboral, sinó que també rebran formació per incrementar la seva ocupabilitat present i futura. També es promou el creixement del teixit empresarial mitjançant una injecció de liquiditat que permetrà a les petites i mitjanes empreses tenir accés al crèdit -un dels seus principals reptes avui dia- per posar en marxa nous projectes i incorporar talent format.

A més, s’emmarquen dins el nou model de gestió de Barcelona Activa, basat en recursos propis de l’Ajuntament per tal de garantir uns serveis permanents, adaptats a les necessitats reals del mercat i que ofereixin un servei d’assessorament a les persones sense feina que les converteixi en candidats potencials amb majors possibilitats d’inserció al món laboral.

Incentius fixos i bons per a l’ampliació de contractes

Els Bons Compromís estan concebuts i dissenyats com una mesura de govern integral i de competitivitat, tant des de la vessant d’ocupació i qualificació del capital humà, com també de suport a l’empresa. Per tant, està adreçada tant a la persona aturada com a la pime que la contractarà.

Els ajuts econòmics que rebran les empreses participants en el programa es composen d’un primer incentiu fix per 6 mesos de contractació, al qual podrà sumar un bo condicionat a l’ampliació del contracte laboral fins a 18 mesos. El bo, que serà un reconeixement a aquelles empreses que decideixin donar continuïtat al lloc de treball creat, es podrà descomptar de forma anticipada a través de “la Caixa”, l’entitat financera compromesa amb els Bons Compromís mitjançant el programa “Incorpora” de L’obra social de “la Caixa”, que té com a principal objectiu la integració socio-laboral.

A més de l’ajut econòmic, les empreses que ho sol·licitin rebran assessorament, per part de Barcelona Activa, per seleccionar els candidats que millor s’ajustin als requeriments de cada oferta, de manera que disposaran d’un acompanyament integral –capacitació, formació i selecció– durant tot el procés per cobrir les vacants.

Col·lectius a qui s’adreça la mesura

La iniciativa pretén incentivar la contractació d’aquells col·lectius que es veuen més afectats per la situació d’atur i que, en conseqüència, tenen majors dificultats per inserir-se de nou al mercat laboral. Tenint en compte això, es diferencien tres grups o col·lectius que se’n poden beneficiar. Persones majors de 40 anys i més de 12 mesos a l’atur. Treball protegit per persones a l’atur i amb especials dificultats d’inserció al mercat laboral, es a dir un perfils de persones en risc d’exclusió social. El tercer grup s’emmarca dins un pla de formació i capacitació, es a dir persones en situació d’atur amb especials dificultats d’inserció laboral, que realitzen una fase prèvia de formació i capacitació abans de ser incorporats com a candidats del col·lectiu de treball protegit.

Gestión anuncios
Gestión anuncios

Más de La Vanguardia

image beaconimage beaconimage beacon