Al utilizar este servicio y el contenido relacionado, aceptas el uso de cookies para análisis, contenido personalizado y publicidad.
Estás usando una versión más antigua del explorador. Usa una versión compatible para obtener la mejor experiencia en MSN.

SMS solidari per una màquina màgica que curi la leucèmia

Logotipo de La Vanguardia La Vanguardia 18/06/2014 null

Barcelona. (Redaccó).- Amb motiu de la Setmana contra la Leucèmia, que es desenvolupa entre el 21 i el 28 de juny, la Fundació Josep Carreras s’ha proposat aconseguir un repte: recaptar 38.500 euros que els permetin adquirir una ‘màquina màgica’. Aquest és el somni d’en Víctor, un nen de 5 anys que viu a Madrid i que pateix leucèmia aguda. Tot i que cada vegada hi ha tractaments més avançats, encara hi ha molts pacients que no aconsegueixen superar la malaltia, per això en Víctor va pensar: “I si tinguéssim una màquina màgica que curi la leucèmia? Seria molt guai”.

Amb l’ajuda de l’actriu Paula Echevarría, en Víctor ha preparat un prototip i ha passat l’encàrrec a la Fundació Josep Carreras, que ha posat en marxa una campanya per recaptar fons mitjançant SMS solidaris amb la paraula NOLEUCEMIA al 28027. Per cada missatge enviat, la fundació rebrà un donatiu íntegre d’1,20 euros. L’objectiu és aconseguir un separador cel·lular d’última generació, que els permetrà analitzar les cèl·lules cancerígenes tot i presentar-se en un percentatge molt mínim. D’aquesta manera, els científics podran aïllar aquelles cèl·lules que estiguin afectades i així millorar-ne l’estudi.

Evidentment, aquest separador cel·lular és només una peça de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras per acabar creant, algun dia, la “màquina màgica” que curi la leucèmia, la solució definitiva a aquesta malaltia. El centre és l’únic institut de recerca biomèdic europeu centrat exclusivament en aquest tipus de malalties malignes. Cada any es diagnostica leucèmia a unes 5.000 persones a l’Estat espanyol i altres homeopaties, com els linfomes o el mieloma múltiple afecten respectivament a 7.000 i 2.000 pacients cada any. Pel que fa als nens, la leucèmia és el càncer infantil més freqüent amb una incidència del 30% dels càncers pediàtrics.

Per a difondre la campanya a les xarxes socials, podeu usar el hashtag #noleucemia. Per saber-ne més, podeu visitar els seus perfils a Facebook i a Twitter, @fcarreras.

Gestión anuncios
Gestión anuncios

Más de La Vanguardia

image beaconimage beaconimage beacon