Estás usando una versión más antigua del explorador. Usa una versión compatible para obtener la mejor experiencia en MSN.

Talent 'made in Barcelona'

Logotipo de La Vanguardia La Vanguardia 01/06/2014 Andreu Mas

El Premi Jove Empresari 2013, atorgat dimecres passat per l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (Aijec), consolida Barcelona Activa com a incubadora de referència. El guanyador, Horacio Martos, fundador de Social Point –una empresa que desenvolupa i comercialitza jocs socials per internet–, i una de les finalistes, Carlota Pi, cofundadora de la companyia HolaLuz.com –que comercialitza energia mitjançant la xarxa–, han rebut des dels seus inicis l’ajuda i l’assessorament municipal per fer realitat les seves idees de negoci i accelerar-ne el creixement.

Planter d’emprenedors

Social Point va néixer el 2008 amb el suport de Barcelona Activa. Les seves primeres passes, de fet, les va donar a la incubadora de Glòries, on durant tres anys va comptar amb l’acompanyament municipal per créixer i ser competitiva. El jurat del premi ha valorat la contribució de Martos, de 28 anys, per convertir la ciutat en una de les seus dels jocs socials més importants del món. L’empresa, que compta amb un equip de 190 persones, és una de les companyies de social games que ha crescut més ràpid. No en va, congrega més de 50 milions d’usuaris cada mes.

Els altres dos empresaris finalistes de l’edició XXI dels premis Jove Empresari eren Pau Bach, el creador de Batec Mobility –el primer fabricant de handbikes adherides a cadires de rodes de l’Estat espanyol–, i Carlota Pi, d’HolaLuz.com, empresa que ha revolucionat el sector de l’energia i també incubada al viver de Glòries.

L’acte de lliurament dels premis, que va comptar amb l’assistència del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; i la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, va servir també per reconèixer els Futurs Joves Empresaris, els millors emprenedors menors de 18 anys. Els dos equips d’estudiants de secundària guardonats –ClearPhone, promogut per estudiants de l’Escola SAFA, i Q-Finder, imimpulsat per alumnes de l’Escola Jesús Maria Sant Gervasi– han participat durant aquest curs a “Start Up School”, una competició de plans d’empresa promoguda per Barcelona Activa, la Fundació Escola Emprenedors i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

En la categoria de Millor Iniciativa Empresarial de 2013 –que premiava la idea de negoci més creativa i innovadora–, la guanyadora va ser Palens Barcelona, una empresa nascuda el 2012 a la capital catalana i que es dedica a la producció i la distribució d’ulleres de sol fetes íntegrament de fusta, un bon exponent dels productes –cada cop més populars– made in Barcelona. Els altres dos finalistes en aquesta categoria, eren PopPlaces.com –el primer mercat espanyol i on line de lloguer d’espais comercials per dies– i Volta Motor, una companyia que dissenya, fabrica i ven motocicletes elèctriques.

Gestión anuncios
Gestión anuncios

Más de La Vanguardia

image beaconimage beaconimage beacon