Estás usando una versión más antigua del explorador. Usa una versión compatible para obtener la mejor experiencia en MSN.

Tots contents a Manacor

Logotipo de La Vanguardia La Vanguardia 01/06/2014 Albert Mercadé

Passaven pocs minuts de les 17:30 de la tarda d’aquest dissabte quan el pilar caminant dels Al·lots de Llevant feia entrada a la Plaça de Sa Bassa, el lloc escollit pels manacorins per acollir aquesta ja clàssica diada de Fires i Festes. Els acompanyaven, els seus companys d’activitat castellera a l'illa, els Castellers de Mallorca, i la Jove de Tarragona, que tornava a trepitjar terres mallorquines vuit anys després.

Lluïment i estrenes balears

Ja és habitual que les colles mallorquines utilitzin la cita de Fires i Festes de Manacor per marcar un punt d’inflexió en els seu calendari i un salt de nivell en les seves construccions. En aquesta ocasió, han estat fins a sis els castells de la gamma alta de set, amb denominació d’origen balear, que hem vist a la Plaça de Sa Bassa – cinc d’ells, estrenes aquesta temporada –.

Els Al·lots de Llevant han fet valer la seva condició d’amfitrions per adjudicar-se els millors registres en el duel illenc particular. Els de la camisa verda escollien el cinc de set com a castell de sortida. Un cinc molt segur i fiable en tot moment, que deixava lloc al plat fort en segona ronda: un dos de set tranquil durant la carregada però que s’ha girat completament amb el pas de l’enxaneta i ha fet que fossin necessàries grans cullerades d’èpica per aconseguir-ne la descarregada. Per tancar la diada, els manacorins han optat per l’estrena, també, del quatre de set amb l’agulla.

Arribats des de la capital de l’illa, els Castellers de Mallorca també s’han pres amb ambició la seva participació en la diada. Els mallorquins, que no han entrat a plaça amb un pilar caminant com les altres colles, han iniciat la seva actuació amb el tres de set amb agulla, l’aposta més segura que portaven en cartell, perquè ja l’havien descarregat dos cops aquesta temporada. Deixaven així l’assalt a les novetats per la segona i la tercera ronda, on s’apuntaven els seus primers cinc de set i quatre de set amb l’agulla respectivament. El primer, amb el mèrit afegit de no descarregar-lo des de l’any 2012.

Clàssica lila a Ses Illes

La diada de Fires i Festes tenia l’atractiu afegit – no gaire freqüent en el mapa casteller mallorquí – de comptar amb una colla de fora del territori balear. En aquesta ocasió, la colla convidada ha estat la Jove de Tarragona. Els de la camisa lila han desplaçat 250 castellers a Manacor, que han estat els protagonistes dels dos castells de vuit pisos que s’han vist a la Plaça de Sa Bassa. Els tarragonins han optat pel tres de vuit com a castell de sortida. El sisè tres de vuit de la temporada, segur i fiable, que deixava lloc al quatre de vuit en segona ronda i al dos de set per tancar la diada. Un dos de set – el segon que descarreguen els liles aquesta temporada – que presentava una alineació completament diferent a la que vam poder veure ara farà prop d’un més, a la diada d’aniversari del seu local a Tarragona.

Gestión anuncios
Gestión anuncios

Más de La Vanguardia

image beaconimage beaconimage beacon