Estás usando una versión más antigua del explorador. Usa una versión compatible para obtener la mejor experiencia en MSN.

Un detingut pels aldarulls de Can Vies uneix el món casteller

Logotipo de La Vanguardia La Vanguardia 01/06/2014 Vicenç Garcia

Els aldarulls del passat dijous 29 de maig al barceloní barri de Sants en relació al desallotjament de Can Vies, van sumar un total de 27 detencions de les quals una, la d’un membre dels Castellers de Barcelona, ha causat molt de malestar a la comunitat castellera que s’ha unit a les xarxes socials sota l’etiqueta #SergiLlibertat.

Els Castellers de Barcelona van emetre divendres una nota de premsa en la que afirmaven que en Sergi “sempre ha estat una persona pacífica i d’un comportament cohesionador en el si de la colla”. Membre de la formació barcelonina des de l’any 2005, ha ocupat diferents responsabilitats i “actualment és part activa de la Comissió del 45è Aniversari dels Castellers de Barcelona”. La colla va voler afegir que en Sergi “és una persona que sempre ha estat un exemple per la seva conducta” i va traslladar el màxim suport i el desig d’una ràpida resolució.

Dissabte, diferents castellers van posar en marxa una campanya per fer públic el seu suport al membre dels Castellers de Barcelona fent servir una cinta vermella a la màniga de la camisa durant tot el cap de setmana casteller. Les adhesions no van trigar a multiplicar-se arreu de Catalunya i fins i tot els Castellers de Sants i els del Poble Sec van alçar dissabte, en finalitzar l’actuació del Firentitats, dos pilars de quatre en els que mostraven cartells de suport a Can Vies.

Els Castellers de Sants condemnen els actes violents

Els Borinots també van fer públic un comunicat de premsa en el que van manifestar el sur “suport al col·lectiu de Can Vies i el rebuig al desallotjament de l’edifici”. Els Castellers de Sants van destacar l’icona que havia esdevingut Can Vies com a símbol del moviment associatiu i “com un exemple de treball col·laboratiu, participatiu i autogestionat”. D’altra banda van manifestar el “rebuig més enèrgic a les actituds violentes de qualsevol origen que s’estan produint als carrers del barri les darreres nits”.

La darrera campanya empresa la tarda de diumenge pel compte oficial del Jovent dels Castellers de Barcelona ha fet córrer per les xarxes un fotomontatge d’un mur d’un centre penitenciari amb un castell dels Castellers de Barcelona a l’altra banda. La piulada dels Castellers de Barcelona deia textualment “Demà el so de les gralles travessarà els murs de la presó on es troba #SergiLlibertat” i citava a tothom a Can Brians 1 dilluns a les 10 del matí.

Gestión anuncios
Gestión anuncios

Más de La Vanguardia

image beaconimage beaconimage beacon