Estás usando una versión más antigua del explorador. Usa una versión compatible para obtener la mejor experiencia en MSN.

Una trentena de castellers es concentren en favor del detingut a Sants

Logotipo de La Vanguardia La Vanguardia 02/06/2014 Vicenç Garcia

Una trentena de castellers s’ha concentrat aquest matí al carrer Cooperativa del polígon industrial Anoia de Sant Esteve de Sesrovires, a l’accés del Centre Penitenciari Brians 1, per alçar un pilar en solidaritat amb el membre dels Castellers de Barcelona detingut en els aldarulls de la manifestació en favor de Can Vies. Els castellers havien organitzat una convocatòria per fer un pilar just davant del centre penitenciari però els mossos d’esquadra no els han permès accedir-hi.

Els castellers concentrats han mantingut en tot moment un caire pacífic i de respecte amb els cossos policials, desenvolupant-se la concentració sense cap tipus de incidència. A partir de quarts d’onze del migdia, han alçat diferents pilars de quatre al toc d’un grup de grallers de diferents formacions castelleres de la Ciutat de Comtal. Una representant dels Castellers de Barcelona ha llegit dos cops un comunicat en el que família, castellers i amics, es mostren indignats amb la detenció d’en Sergi i a través del qual han volgut explicar als mitjans de comunicació els fets que van portar a la seva detenció. El seu entorn més proper denuncia que el membre dels Castellers de Barcelona està sent utilitzat com a boc expiatori i reclamen la seva llibertat sota fiança.

En el comunicat llegit durant la concentració castellera, s’ha exposat la innocència d’en Sergi que, segons els seus amics va participar a la manifestació de Can Vies i en finalitzar l’acte va decidir anar a prendre alguna cosa en un bar de la zona. En sortir, els joves van trobar-se en un espai tancat pels mossos d’esquadra i allà va ser detingut.

Els mossos no han permès la concentració a Brians 1

Si bé el grup de castellers volia alçar el pilar davant del Centre Penitenciari Brians 1 a les 10 del matí, coincidint en l’estona d’esbarjo dels presos, els mossos d’esquadra han plantat diferents controls al polígon industrial Anoia i han retingut la caravana de cotxes a l’entrada del mateix. Segons informacions facilitades pels propis castellers, els cossos de seguretat els han identificat i els han fet accedir a peu al polígon. Allà s’han trobat el camí barrat per un cordó policial a l’alçada del carrer comerç, just abans de l’accés a la via que porta al centre penitenciari. Els mossos d’esquadra els han comunicat que no podrien accedir fins al centre, de manera que la concentració ha decidit alçar diferents pilars en aquell indret.

Gestión anuncios
Gestión anuncios

Más de La Vanguardia

image beaconimage beaconimage beacon