U gebruikt een oudere browserversie. Gebruik een ondersteunde versie voor de beste ervaring op MSN.

10 dingen die verrassend genoeg niet vegan zijn

Logo StarsInsider StarsInsider 24-8-2019 Stars Insider
Wist jij dat deze producten dierlijke ingrediënten bevatten? © Shutterstock Wist jij dat deze producten dierlijke ingrediënten bevatten?

Vegans, opgelet! Misschien denk je het helemaal goed te doen door vlees, vis, eieren en melkproducten te vermijden, maar er zijn nogal wat producten waarvan het minder bekend is dat ze dierlijke ingrediënten bevatten. Thisisinsider heeft er 10 op een rij gezet:

1. Marsmallows

Deze zoete lekkernij voor bij een kampvuur bevat gelatine.

2. Tatoeage-inkt

Veel van de zwarte kleurstoffen die voor tatoeages worden gebruikt worden gemaakt van van verbrande dierenbeenderen.

3. Appelsap

Sommige appelsappen worden geklaard met gedroogde visblazen. 

4. Sommige jams

Veel jams bevatten gelatine. Zoek als je vegan bent een jam die is gemaakt met pectine, een plantaardig alternatief voor gelatine.

5. Paintballs

Wie had er ooit gedacht dat deze verfbommetjes niet vegan zijn? Ze bevatten namelijk ook gelatine.

6. Sommige alcoholische dranken

Sommige wijnen en bieren worden geklaard met gedroogde visblazen, beenmerg, caseïne en gelatine.

7. Witte suikerVoor de productie van de meeste suiker wordt beenderkool gebruikt om de witte kleur te bereiken.

8. Frisdrank

Veel frisdranken bevatten kleurstoffen die uit insecten worden gewonnen.

9. Minute Maid grapefruitsapOok dit drankje wordt gemaakt met van insecten afkomstige kleurstoffen.

10. WasverzachterdoekjesSommige producenten van deze doekjes gebruiken 'vetzuren' als ingrediënt.

Kortom, let als je vegan bent extra goed op de ingrediëntenlijsten van producten!

Info
Info

Meer van StarsInsider

image beaconimage beaconimage beacon