You are using an older browser version. Please use a supported version for the best MSN experience.

Kalau berani minta PM bubar Parlimen, Wan Saiful beritahu Asyraf

Free Malaysia Today logo Free Malaysia Today 24/9/2022 Mohamad Fadli
Wan Saiful Wan Jan mengingatkan Asyraf Wajdi Dusuki supaya tidak memaksa Bersatu menekan butang untuk PRU15. © Provided by Free Malaysia Today Wan Saiful Wan Jan mengingatkan Asyraf Wajdi Dusuki supaya tidak memaksa Bersatu menekan butang untuk PRU15.

PUTRAJAYA: Seorang pemimpin Bersatu membidas kenyataan Ketua Pemuda Umno Asyraf Wajdi Dusuki yang mencabar presidennya, Muhyiddin Yassin menarik sokongan terhadap kerajaan pimpinan Ismail Sabri Yaakob.

Ketua Penerangan Bersatu, Wan Saiful Wan Jan, berkata Asyraf boleh meminta Ismail untuk membubarkan Parlimen dan tidak perlu menuding kepada partinya.

“Saya kadang-kadang malas nak layan pandangan ‘mangkuk’ ini.

“Sebab kalau dia nak ‘tekan butang’, dia sendiri minta perdana menteri bubar. Apa nak suruh orang lain tekan butang,” katanya kepada FMT ketika ditemui di Majlis Ulang Tahun Bersatu ke-6.

Tambahnya, jika Asyraf tidak berani berbuat demikian, beliau tidak perlu menyuruh Bersatu untuk menarik sokongan terhadap Ismail.

“Kalau tak berani, tidak perlu suruh orang. Kalau berani buat sendiri,” katanya.

Pada 20 Sept lalu, Asyraf dalam kenyataan di Facebook berkata, jika Muhyiddin merasakan kerajaan hari ini tidak berjaya menguruskan ekonomi dan wujud keperluan bagi mengadakan pilihan raya umum ke-15 (PRU15), maka bekas perdana menteri itu boleh mengarahkan anggota Kabinet Bersatu menarik sokongan terhadap kerajaan.

More from Free Malaysia Today

Free Malaysia Today
Free Malaysia Today
image beaconimage beaconimage beacon