You are using an older browser version. Please use a supported version for the best MSN experience.

PERSONAL Loan SCAM [Consumer] Kena tipu duit sendiri

Hey guys, hari ini I nak cakap pasal topik yang penting, personal loan. Tapi, more importantly, pasal scam-scam personal loan. As you all know, I memang tak suka orang berhutang banyak-banyak terutama sekali hutang-hutang yang tak baik macam personal loan ini, sebab personal loan biasanya diambil untuk beli atau bayar benda-benda dan servis-servis yang tak mendatangkan hasil. I tak perlulah nak bagi contoh ya, you fikirlah sendiri. Tapi I faham juga, ada orang dalam keadaan terdesak dan amat amat memerlukan cash. Jadi, dia terpaksalah ambil personal loan. Kalau nak lecture dia orang ini pasal kepentingan emergency funds pun dah tak guna sebab dah terlambat dan video ini bukan nak cakap pasal benda itu. Kita nak cakap pasal kena berhati hati masa nak ambil personal loan sebab memang ada scam dekat luar sana. You kena tahu ciri-ciri scammer personal loan supaya you boleh elak kena tipu. Tengok video ini sampai habis ya, let’s jom! Hey guys, if you ada soalan pendek-pendek yang you nak I jawab dalam video, boleh tanya di TikTok I ya. Buka you punya TikTok application dan search for financialfaiz. See you there! First of all, I nak you faham apa benda yang I maksudkan bila I cakap perkataan scam ini ya, I tak nak you keliru. I bukan cakap pasal pinjaman dari ahlong, pinjaman wang berlesen, ataupun koperasi-koperasi berdaftar ya. Memanglah pinjam duit dari dia orang ini mahal sikit bunganya, kalau tak bayar, bunga boleh naik mendadak. ✉️ Business or marketing enquiries ➜ marketing@faizazmi.com 💰 Khidmat Takaful, Refinance-Jual-Beli Rumah, LPPSA dan ASBF ➜ https://bit.ly/FFwhatsap 🧮 Kelas DEBT SNOWBALL ➜ https://bit.ly/debt2021 🛒 Shopee affiliate ➜ https://bit.ly/ffshopeeYT ⚠️ Disclaimer: I am NOT a financial advisor nor a "guru". Investments must be made within your capabilities and at your own risks. All content provided is for informational purposes only and I make no representation to its accuracy nor completeness. I am not liable for any errors, omission, or availability of any information. My views are my own. I am not responsible for any comments or content posted on this channel. By commenting, you are solely responsible for your own views. I am not liable for any damages nor harm resulting from any content or interactions on this channel Kalau you nak support perjuangan hal ehwal pengguna, bolehlah berikan sedikit sumbangan: 🔴 DuitNow: SA0268990H 🟡 MBB direct: 562973004667 🔵 TnG QR: https://bit.ly/fftngqr 🟢 Bank QR: https://bit.ly/ffbankqr ⚫ BuyMeACoffee: https://bit.ly/ffkopio Social-media platform terkini: 🟩 Whatsap: https://bit.ly/FFwhatsap 🟪 Instagram: https://instagram.com/financialfaiz 🟦 Facebook: https://facebook.com/financialfaiz 🟥 Telegram: https://telegram.me/financialfaiz ⬛ TikTok: https://tiktok.com/@financialfaiz 🟨 Twitter: https://twitter.com/financialfaiz 00:00 Intro 01:11 Bukan cakap pasal Ah Long 02:20 Credit idea pada artikel 03:00 Blacklisted pun boleh approve 03:55 Mengaku agent bank 04:55 Sendiri kena scam, salahkan bank 06:05 Scammer minta deposit dulu 07:30 Scammers suka orang bodoh 08:04 Berlagak bodoh 09:01 Tak buang masa scam orang pandai 10:05 Tawaran tak masuk akal 10:50 Keluhan mangsa-mangsa scamers #financialfaiz #consumer #personalloan PERSONAL Loan SCAM [Consumer] Kena tipu duit sendiri - Kalau kita tak faham, memang kita tuduh dia orang ini menipu, tapi sekurang-kurangnya memang you akan dapat duit yang you pohon untuk pinjaman itu, memang ada black and white, tak kisahlah digital ataupun bukan digital. Penipu dan scammer yang I cakapkan ini cuma nak duit cash daripada you saja. Dia nak you deposit duit dalam akaun dia, lepas itu dia terus senyap. Bukan nak cakap bunga tinggi atau rendah ke, tak ada kena mengena langsung sebab application personal loan yang you buat itu memang tak dibuat langsung. Ha, gelaklah. You gelakkan orang yang tertipu bagi duit dekat scammer, inilah I nak cakap sikit. Orang yang kena tipu ini could be your friend, your family or even your co-workers. Jadi kalau you rasa you bijak sangat, you kena jugalah peka pasal benda-benda ini sebab kita tak boleh bijak seorang saja. Kita kenalah jaga kebajikan orang sekeliling kita. Oh ya, sebelum I start, I kena beritahu something ya. Tak ada manusia yang tahu semua benda I pun cuma tahu sedikit sebanyak saja pasal benda-benda yang I cerita ini. Pengalaman yang ada selalu datang dari kawan-kawan yang kerja pelbagai bidang dan juga dari client-client yang selalu ceritakan masalah dia orang. Ada masa juga I akan baca artikel, buku, research papers, dan tengok video-video dekat luar sana. Jadi video kali ini pun adalah berdasarkan pengalaman I, my clients dan juga artikel bagus yang I baca ini bertajuk ‘Bagaimana Untuk Mengenali Penipu Pinjaman Peribadi Bank, Koperasi, Kredit Komuniti dan Pinjaman Berlesen’ I akan linkkan artikel itu di bawa...

Most Recent

image beaconimage beaconimage beacon