Käytät vanhentunutta selainta. Käytä tuettua versiota saadaksesi parhaan mahdollisen MSN-kokemuksen.

”Häpesin vartaloani” – Entinen maajoukkuehiihtäjä toivoo urheilijoita puhumaan rohkeammin naisia vaivaavasta ongelmasta

SuomiUrheilu.com – logo SuomiUrheilu.com 22.5.2020 Toimitus
Magdalena Pajala © Lehtikuva / Timo Jaakonaho Magdalena Pajala

Ruotsin maajoukkueessakin hiihtänyt Magdalena Pajala on avautunut Instagramissa uransa jälkeisistä ongelmistaan.

Lasta kovasti toivonutta Pajalaa vaivasi epäsäännöllinen kuukautiskierto. Lääkärit epäilivät naisella olevan munasarjojen monirakkulaoireyhtymää.

– Sain sen selityksen puolentoista vuoden ajan, kun ovulaatio jäi välistä. Häpesin vartaloani, hän kertoo Aftonbladetille.

Pajala halusi jälkikasvua päivä päivältä enemmän, mutta samalla hän myös pelkäsi, ettei niin tulisi koskaan käymään. Hän alkoi epäillä urheilun liittyvän jollain tavalla asiaan.

– Kun luin ja puhuin muiden kanssa tilanteestani, tuntui siltä, että harjoittelu, rasitus, stressitaso ja puutteelliseksi jäänyt palautuminen vaikuttivat siihen. Kaksitoista vuotta e-pillereiden käyttämistä on voinut vaikuttaa.

32- vuotias Pajala on nykyään kaksi ja puolivuotiaan Elsan äiti. Hän toivoisi urheilijoilta vaikean asian suhteen enemmän avoimmuutta.

– Harmi, etteivät useammat rohkene puhua asiasta. Uskon, että useampi kokemuksiaan jakava voisi auttaa muita.

Pajala edusti maataan maailmancupissa vuosina 2008–2015.

View this post on Instagram

Hösten 2016 ⇢ ”Det ser ut som PCOS och ni kommer troligtvis behöva ta hjälp för att kunna bli gravid” sa läkaren som precis undersökt mina äggstockar med ultraljud. Det var förklaringen jag fick till att jag under 1,5 år haft både utebliven ägglossning, mens och hormoner som var kaos. Och längtan efter barn växte sig starkare för varje dag som gick och i takt med att oron steg mig allt mer över öronen över att min önskan inte skulle förverkligas. Jag gick igenom en ängslighet och sorg samtidigt som vintern tävlingar närmade sig. Men det var inget jag vågade visa utåt, just där och då kändes det som en skam och ett misslyckande med min kropp. Sen jag var liten hade jag drömt om att få bli mamma men det visade sig att det inte skulle vara lika enkelt som jag trott. Mina egna hormoner var långt ifrån någon balans. Några faktorer som kan ha påverkat var 12 år med P-piller, en känslig tarm och den stress jag utsatte min kropp för dagligen med träning och tävling (med bristande återhämtning). Men det är endast spekulation och frågor jag troligtvis inte kommer att få svar på. Istället är jag tacksam över att jag med öppenhet letade efter vägar till att ”läka” min kropp och skapa balans - både för att må bra inifrån och ut, men också för att skapa förutsättningar till en graviditet. Där fann jag Ayurveda och framförallt Kinesiologi som varit och är fantastiska hjälpmedel för mig. Både som behandlingsform och som daglig vägledning för hälsa. Välmående är lätt att ta förgivet när allt flyter, men också allt man önskar när obalans infinner sig. Min väg är säkert inte lösningen och rätt för alla, men kanske kan den hjälpa någon. Eller iaf inse att man inte är ensam över att behöva gå igenom allt det där jobbiga. ❤️ #pcos

A post shared by M A G D A L E N A P A J A L A (@magdalenapajala) on

Lue myös: Therese Johaug sai uuden valmentajan olympiavoittajasta – ”Tätä tilaisuutta en voinut jättää käyttämättä”

Mainoksista
Mainoksista

Lisää lähteestä SuomiUrheilu.com

SuomiUrheilu.com
SuomiUrheilu.com
image beaconimage beaconimage beacon