אתה משתמש בגרסה ישנה יותר של הדפדפן. לחווית MSN הטובה ביותר, השתמש ב-גרסה נתמכת.

ג'קוזי, סלון, מטבח ופינת אוכל - וזו רק החצר

סמל של TheMarker TheMarker 20/11/2020 סיגלית לביאב
צילום: סיון מויאל © סופק על ידי TheMarker צילום: סיון מויאל

הפרויקט המקורי כלל עיצוב של דירה לדוגמה בפרויקט מגורים חדש בשכונה פסטורלית בנתניה. מדובר בבניין בן ארבע קומות, כשבכל קומה ישנה דירה אחת בלבד. עם תהליך התכנון קיבל היזם תיאבון, והחליט לרכוש את הדירה לעצמו. הוא ביקש להתאים אותה לאורחות חייו כך שיוכל לארח חברים, ליהנות מחיי הרווקות ועדיין לשמור על מעטפת כמה שיותר ניטרלית למקרה שבו יחליט להעמיד את הנכס למכירה - כפי שאכן קרה בסוף.

עיצוב הבית מבוסס על קו מודרני בקווים נקיים ובצבעוניות מונוכרומטית של שחור ולבן, עם נגיעות צבע עזות שבאות לידי ביטוי בריהוט ובפרטי האמנות. חיפויי הקירות בקומה הראשונה עשויים מאלומיניום שחור שבהם נטמעות הדלתות, שנראות כעת חלק אינטגרלי מהקיר.

לפני השיפוץ © סופק על ידי TheMarker לפני השיפוץ

בחלל האירוח הוטמע קמין גז מתחת לטלוויזיה, עם חיפוי קיר שנעשה בנגרות המשלבת אחסון, בצבע אפוקסי שחור. טלוויזית 85 אינץ' הותקנה מבעד לזכוכית רפלקטיבית, שבה משתקף חלל הסלון, בזווית שתאפשר צפייה גם במרחב החיצוני.

בקומה השנייה תוכננה קומת המגורים שבה שני חדרי שינה נוספים, ובה נעשה שימוש בפרקט תלת־שכבתי בדגם שברון יוקרתי, כדי להכניס חמימות לדירה. מדרגות הבית חופו באבן גרניט יוקרתית. חיתוך הפלטה בוצע כך שכל הגידים יהיו המשכיים לכל אורך גרם המדרגות.

צילום: סיון מויאל

צילום: סיון מויאל
© סופק על ידי TheMarker

חזית חדר הרחצה בחדר שקופה לגמרי ויוצרת מרחב גדול, משותף ואוורירי. דלת יציאה מאלומיניום בלגי משקיפה היישר אל חצר הבית האחורית, שכוללת בריכת זרמים מפנקת, פינת שיזוף, מזרני רביצה וכריות צבעוניות שנתפרו במיוחד - שצובעות את הדק שמקיף את המרחב בצבעוניות דינמית ומעוררת.

מהסלון תוכננה יציאה לגינה מרווחת הכוללת מטבח חוץ עשוי נירוסטה בשילוב עץ, שולחן אוכל רחב ידיים ופינת ישיבה גדולה ומפנקת במיוחד, שמעליהם הותקנו מאווררי תקרה מעוצבים.

צילום: סיון מויאל

צילום: סיון מויאל
© סופק על ידי TheMarker

כדי ליצור עניין בשביל הצר בין החצר הקדמית לאחורית, פוזרו שקים רבים של חלוקי נחל שחורים, וביניהם מדרכים שעשויים מיציקות בטון מוחלק.

פרט לספה הצהובה בסלון - שנותנת זריקת צבע ומעוררת את החלל - שולבו בבית צבעים נוספים, שמשתלבים עם הגינה ומשלימים את התמונה.

© סופק על ידי TheMarker

הכותבת היא מעצבת פנים, בוגרת ביה"ס ללימוד עיצוב פנים של ברברה ברזין

להשתתפות במדור: nadlanthemarker@gmail.com

עוד מ-TheMarker

image beaconimage beaconimage beacon