אתה משתמש בגרסה ישנה יותר של הדפדפן. לחווית MSN הטובה ביותר, השתמש ב-גרסה נתמכת.

זה לא אתר נופש בחו"ל, זה בית של משפחה אחת בישראל

סמל של וואלה! וואלה! 12/05/2022 וואלה! בית ועיצוב

הפרוייקט: בית פרטי בסביון

שטח: 550 מ"ר בנוי על מגרש של דונם

דיירים: זוג + 2

אדריכלות תכנון ועיצוב: שירלי דן

מבט חטוף בתמונות החוץ של הבית הזה מעלות את התחושה שמדובר באיזה ריזורט קטן ואקסקלוסיבי או בית נופש בפרובנס או בהמפטונס. אבל המקום היפהפה הזה הוא פשוט "בית" עבור משפחה בת מזל במיוחד, והוא נמצא ממש כאן בישראל.

לא מזכיר לכם קצת את ההמפטונס? חלונות עץ-אלומיניום בולטים וקסומים במטבח

לא מזכיר לכם קצת את ההמפטונס? חלונות עץ-אלומיניום בולטים וקסומים במטבח

הבית משתרע על שטח של 550 מ"ר בנוי, ויושב על מגרש נדיב של דונם, שהשאיר הרבה מקום למדשאות פתוחות, עצים בוגרים והמתנשאים בשולי השטח ומספקים צל וגם תחושת פרטיות וכמובן לבריכה רחבת ידיים. בבית גרה משפחה, זוג הורים פלוס 2 ילדים. בני הזוג עובדים בעולמות ההייטק, ואל הבית הזה בסביון הם עברו מדירה בתל אביב. "החלום שלהם היה לבנות בית פרטי", מספרת שירלי דן, בעלת משרד אדריכלות, תכנון ועיצוב. "הסגנון הספציפי שהם ביקשו עבור ביתם הוא סגנון אירופאי, עם מוטיבים אופייניים כמו גג רעפים, קרניזים, דקורים, והרבה מאוד שימוש בצבע הלבן", מפרטת דן.

כך נראית החצר באור טבעי כך נראית החצר באור טבעי הרבה מוטיבים אירופאיים אופייניים: קרניזים, רעפים, קורות עץ ועוד הרבה מוטיבים אירופאיים אופייניים: קרניזים, רעפים, קורות עץ ועוד

הבית בנוי בצורת האות H ובמרכזו פטיו חיצוני, המשמש כמבואת כניסה עם קיר זכוכית ענק המתפרס על גובה של שתי קומות שפונה אל הפטיו והגינה ומכניס הרבה אור וטבע אל מרכז הבית.

יש לו גם קומת מרתף, שלה כניסה נפרדת, ובה חדר קולנוע מפנק עם ספות רביצה, וחדר ארונות *נוסף* (כן, נוסף) שמשמש את בעלת הבית בלבד, והוא בנוי בתוך הממ"ד. זאת, בנוסף לחדר הארונות הראשי, שממוקם מן הסתם בסוויטת ההורים. בירידה למרתף ממוקמים גם שירותי האורחים הנסתרים. בסך הכול יש בבית 3 קומות והוא כולל גם מעלית שמסייעת להתנייד ביניהן.

בית בסגנון אירופאי למשפחה בסביון אדריכלות ותכנון שירלי דן,

בית בסגנון אירופאי למשפחה בסביון אדריכלות ותכנון שירלי דן,

מבנה ה-H של הבית למעשה מחלק אותו באופן טבעי לשני אגפים. בקומת הכניסה, אגף אחד מכיל את הסלון ופינת האוכל והאגף השני את המטבח וחדר המשפחה, כאשר בין האגפים ממוקם קיר הזכוכית הענק שבעצם מחלק את הבית. לאורך הצלע המרכזית של ה-H בנוי גשר, שמהווה אלמנט עיצובי, ותלוי בחלל הכפול שמחלק את הקומה העליונה בין סוויטת ההורים באגף אחד, לסוויטת הילדים באגף השני.

שטחה של קומת הקרקע הוא כ-180 מ"ר. פינת האוכל והסלון מהווים חלל אחד פתוח עם ויטרינות ויציאות לגינה קדמית ואחורית. קמין מכובד בסגנון אירופאי ממוקם על קיר לבן אלגנטי, עם חלונות עץ-אלומיניום, כאשר הקמין הוא בעצם האלמנט העיצובי הבולט בסלון. בכל הקומה תקרות דקורטיביות עם אלמנטים אירופאיים והבית כולו מחופה ברצפת פרקט, כולל המדרגות.

לבן, בהיר ומואר. המטבח

לבן, בהיר ומואר. המטבח

פינת האוכל גם היא בסגנון אירופאי עם שולחן בעל רגלי פליז ומשטח שיש. לצידה מזנון שחור עם מקרר יין ודלתות זכוכית. כל הריהוט הינו יבוא איטלקי, של המותגים הנחשבים והמובילים בעולם. המטבח תוכנן בהתאמה אישית על ידי המעצבת ונבנה על ידי נגר. רובו מורכב מארונות בגוון לבן, עם אי מרכזי ודומיננטי, ויציאה לגינה. באי ממוקמים כיריים ותנור עומד, לשימושים של בני הזוג בעלי הבית, שהם גם בשלנים חובבים. בפינת האוכל וגם במטבח יש חלונות בסגנון Bay Window - שהפרופיל שלהם בולט מעט החוצה ומייצר משטח עץ, שעליו ניתן לשבת, להשקיף החוצה וליהנות מקרני השמש החודרות פנימה.

לבן על לבן. חדר השינה של ההורים לבן על לבן. חדר השינה של ההורים אריחי פישבון ואמבטיה פרי סטנדינג. חדר הרחצה של ההורים אריחי פישבון ואמבטיה פרי סטנדינג. חדר הרחצה של ההורים

בקומה העליונה נמצאים חדרי השינה של בני המשפחה. במרכזה תוכנן גשר המחבר בין אגף ההורים לאגף הילדים הכולל חלל כפול, צד אחד שלו פונה לכניסה של הבית והצד השני לקיר פטיו. תקרת הקומה גבוהה ומקומרת וחושפת קורות עץ מולבנות, שמעניקות לה אופי מיוחד, פעם אחת הודות לגובה האלגנטי של החלל ופעם שנייה הודות לרעפים עצמם, שמכניסים אווירה כפרית-טוסקנית.

צלע אחת של הקומה הוקצתה כולה לטובת סוויטת ההורים, עם שנדלייר שמשתלשל מהתקרה, ומרפסת פרטית שממנה משקיפים לבריכה ולגינה. חדר השינה כולו לבן על לבן, שפע של טקסטיל שנותן עושר לחלל ויחד עם זאת נשמרת אלגנטיות נקייה שמשדרת הרבה סטייל - שטיח, כורסא, וילונות, שפע מצעים, כולם לבנים, שיוצרים הרמונית עיצובית קלאסית ובעיקר רומנטית.

הגשר התלוי בחלל הכפול ומחבר בין אגפי קומת השינה הגשר התלוי בחלל הכפול ומחבר בין אגפי קומת השינה

הסוויטה כוללת קומפלקס של חדר ארונות ומקלחת, כאשר חדר הארונות הוא בעצם מבואת המעבר אל חדר הרחצה. חדר הרחצה מאוד מפנק, וממשיך עם הנגרות הלבנה האירופאית שמאפיינת את חללי הבית והסגנון, שאליה נוספה אמבטיה פרי סטנדינג, עם מקלחת בריצוף אריחי פישבון, וחיפוי אחיד של אריחים מדוקקים על הרצפה והתקרה ועליו דוגמת גידים אפורים על רקע לבן. רק ארון רחצה אחד בשחור עם סטייל אירופאי שובר את הלובן העדין של החדר.

אפילו חדרי הילדים בלבן

בצד השני של הגשר ממוקמים חדר משפחה מרכזי ושתי סוויטות ילדים, שלכל אחת מהן מקלחת אישית. גם חדרי הילדים עוצבו בלבן, עם תקרות גבוהות של קורות לבנות. רצפות החדרים חופו בפרקט נעים, שמוסיף חום לחלל ושאר האביזרים בכל אחד מהחדרים הותאמו לגיל הילדים שמאכלסים אותם.

עוד מוואלה!

image beaconimage beaconimage beacon